Tuřínové hranolky
Ingredience
- 1 kg tuřínu
- 1-2 stroužky česneku
- koření podle chuti např. na grilování nebo drcený kmín
- olivový olej
- popř. sůl
Instrukce
- Tuřín oloupeme a nakrájíme na hranolky. Utřený česnek promícháme s olejem. Hranolky dáme do mísy a smícháme s čenekovým olejem a kořením. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, ve vyhřáté troubě na 180 °C tak 40 minut (potřeba vyzkoušet, podle toho, jak silné hranolky nakrájíte), občas je během pečení obrátíme.
Zeleninové hranolky jsme ještě neměli, tak musím vyzkoušet.
Zeleninové hranolky děláme ze vší možné zeleniny, dnes o obědu byly mrkvové, milujeme i celerové…, děláme řepové…:-)
Tak se přiznám, že tuřín jsem doma snad ještě nikdy neměla…nicméně hranolky nám chutnají třeba celerové či z kedlubny, tudíž se domnívám, že to velký rozdíl nebude.