
Trhanec s malinami
- Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a směs důkladně rozšlehejte. Postupně vmíchejte jeden žloutek za druhým, přidejte špetku soli, krupicový cukr, 35 gramů rozpuštěného másla a vanilkový extrakt.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
- Na pánvi na středním plamenu rozpusťte zbytek másla na smažení a vlijte na něj množství takové množství těsta, aby vznikla palačinka vysoká zhruba půl centimetru. Opečte ji z obou stran.
- Pokračujte dalšími kousky, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- V rendlíku nechte prohřát maliny s cukrem, vlijte rum a míchejte, dokud se neodpaří alkohol.
- Upečené palačinky natrhejte na kousky a přelijte malinovou šťávou. Podávejte teplé.
- TIP! Kvalitní máslo je základ! Vybírat můžete z široké nabídky: máslo z Mlékárny Hlinsko, máslo z Mlékárny Olešnice, rolnického mlékařského družstva a.s., Čerstvé máslo od Brazzale Moravia a.s. nebo Jihočeské máslo od Madety. Všechny mají značku Klasa.
500ml - mléko
250g - polohrubá mouka
4ks - vejce (bílky a žloutky oddělené)
50g - krupicový cukr
135g - máslo
250g - maliny
3lžíce - moučkový cukr
2lžíce - tuzemák (BOŽKOV Tuzemský)
1lžička - vanilkový extrakt
1špetka - sůl
příprava - 30
vaření - .