Recept na trhané vepřové maso
Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor a přibližně minutu orestujeme. Přidáme papriku, kmín, protlak a povidla. Restujeme na mírném plameni a dáme pozor, aby se směs nepřipálila. Přidáme vodu a cukr a mícháme do zhoustnutí. Oslolíme a opepříme, přídadne přidáme koření dle chutě 😉 Maso
Do masa nařežeme mřížky, posolíme a potřeme ho 2/3 omáčky. Dáme ho péct pod alobalem na 2,5 hodiny na 140°C. Odkryjeme alobal a necháme ještě hodinu péct na 160°C.
Jak podávat?
Maso natrháme, nejlépe to jde dvěmi vidličkami. Já osobně dělám sendvič do kterého dáme maso, salát, ředkvičky, medovou hořčici, omáčku a přidáme čedar. Dá se podávat i s bramborem, nebo i jako tortillu se salátkem, prostě podle chuti *smile*1kg - Vepřové ramínko 1ks - Malá cibule2stroužek - Česnek1lžíce - Zázvor (čerstvý)2lžíce - Protlak1lžička - Paprika sladká1lžička - Římský kmín1,5lžíce - Třtinový cukr1lžíce - Švestková povidla2dcl - Voda4lžíce - Olejna dochuceníks - sůl a pepř příprava - 30vaření - 200