
Recept na trhané vepřové maso
Ingredience
- 1 kg Vepřové ramínko
- 1 ks Malá cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžíce Zázvor (čerstvý)
- 2 lžíce Protlak
- 1 lžička Paprika sladká
- 1 lžička Římský kmín
- 1,5 lžíce Třtinový cukr
- 1 lžíce Švestková povidla
- 2 dcl Voda
- 4 lžíce Olej
- Sůl, pepř
Instrukce
- BBQ omáčka Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor a přibližně minutu orestujeme. Přidáme papriku, kmín, protlak a povidla. Restujeme na mírném plameni a dáme pozor, aby se směs nepřipálila. Přidáme vodu a cukr a mícháme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme, případně přidáme koření dle chutě 😉MasoDo masa nařežeme mřížky, posolíme a potřeme ho 2/3 omáčky. Dáme ho péct pod alobalem na 2,5 hodiny na 140°C. Odkryjeme alobal a necháme ještě hodinu péct na 160°C.Jak podávat? Maso natrháme, nejlépe to jde dvěma vidličkami. Já osobně dělám sendvič do kterého dáme maso, salát, ředkvičky, medovou hořčici, omáčku a přidáme čedar. Dá se podávat i s bramborem, nebo i jako tortillu se salátkem, prostě podle chuti *smile*