Recept na trhané vepřové maso

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 3 hours 20 minutes
Porce 0
Uvařila TerezaSagarová

Ingredience

  • 1 kg Vepřové ramínko
  • 1 ks Malá cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Zázvor (čerstvý)
  • 2 lžíce Protlak
  • 1 lžička Paprika sladká
  • 1 lžička Římský kmín
  • 1,5 lžíce Třtinový cukr
  • 1 lžíce Švestková povidla
  • 2 dcl Voda
  • 4 lžíce Olej
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • BBQ omáčka Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor a přibližně minutu orestujeme. Přidáme papriku, kmín, protlak a povidla. Restujeme na mírném plameni a dáme pozor, aby se směs nepřipálila. Přidáme vodu a cukr a mícháme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme, případně přidáme koření dle chutě 😉
    MasoDo masa nařežeme mřížky, posolíme a potřeme ho 2/3 omáčky. Dáme ho péct pod alobalem na 2,5 hodiny na 140°C. Odkryjeme alobal a necháme ještě hodinu péct na 160°C.
    Jak podávat? Maso natrháme, nejlépe to jde dvěma vidličkami. Já osobně dělám sendvič do kterého dáme maso, salát, ředkvičky, medovou hořčici, omáčku a přidáme čedar. Dá se podávat i s bramborem, nebo i jako tortillu se salátkem, prostě podle chuti *smile*

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account