Tradiční jihotyrolský jablečný štrúdl

Vytisknout recept
Mouku, pečící prášek, vanilkový cukr, vejce, margarín smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Necháme ho asi půl hodiny odpočinout. Mezi tím si připravíme náplň -  oloupeme jablka, nakrájíme na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Podle libosti přidáme i rum.
Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme, naplníme směsí s jablky a opatrně zavineme. Nakonec těsto potřeme trochou mléka. Pečeme na 180 °C stupňů asi 45 minut. Ještě teplý štrúdl posypeme práškovým cukrem a můžeme servírovat s vanilkovým přelivem, zmrzlinou či šlehačkou.
 
Dobrou chuť přeje, Andrea Müller, selka od ‚‚Roter Hahn‘‘ ze selského šenku Pirchhof u Naturns.

500ml - Na těsto: mléko
1ks - pečící prášek
4ks - vejce
180 g - margarín
1ks - vanilkový cukr
200g - cukr moučka
10-12ks - Na náplň: Jablka
dle kyselosti jablekg - cukr
1ks - vanilkový cukr
dle chutig - rozinky
dle chutiml - rum
příprava - 45
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila DenisaSchönigerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account