Mouku, pečící prášek, vanilkový cukr, vejce, margarín smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Necháme ho asi půl hodiny odpočinout. Mezi tím si připravíme náplň - oloupeme jablka, nakrájíme na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Podle libosti přidáme i rum.
Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme, naplníme směsí s jablky a opatrně zavineme. Nakonec těsto potřeme trochou mléka. Pečeme na 180 °C stupňů asi 45 minut. Ještě teplý štrúdl posypeme práškovým cukrem a můžeme servírovat s vanilkovým přelivem, zmrzlinou či šlehačkou.
Dobrou chuť přeje, Andrea Müller, selka od ‚‚Roter Hahn‘‘ ze selského šenku Pirchhof u Naturns.500ml - Na těsto: mléko1ks - pečící prášek4ks - vejce180 g - margarín1ks - vanilkový cukr200g - cukr moučka10-12ks - Na náplň: Jablkadle kyselosti jablekg - cukr1ks - vanilkový cukrdle chutig - rozinkydle chutiml - rumpříprava - 45vaření - 45