Telecí na smetaně

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g
  • telecí kýty
  • 150 ml
  • vývaru
  • 200 ml
  • smetany 30 %
  • 50 g
  • parmazánu
  • 2 lžíce
  • másla
  • 2 lžíce sekané
  • petrželky
  • mouka na obalení
  • sůl a pepř

Instrukce

  • 1
  • Telecí maso očistíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a z obou stran osolíme a obalíme v mouce. Nastrouháme parmazán na jemno.
  • 2
  • V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí plátky a osmahneme je dozlatova. Zalijeme vývarem a smetanou a dusíme do změknutí (asi 25 minut).
  • 3
  • Na závěr vmícháme petrželku a posypeme parmazánem.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    telecí jsem neměla už řadu let, bylo to naše oblíbené maso, hlavně Katka ho měla jako dítě ráda 🙂

  2. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Přesně a chutné=)

  3. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Telecí bude určitě moc dobré a měkké.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account