Telecí na smetaně
Ingredience
- 800 g
- telecí kýty
- 150 ml
- vývaru
- 200 ml
- smetany 30 %
- 50 g
- parmazánu
- 2 lžíce
- másla
- 2 lžíce sekané
- petrželky
- mouka na obalení
- sůl a pepř
Instrukce
- 1
- Telecí maso očistíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a z obou stran osolíme a obalíme v mouce. Nastrouháme parmazán na jemno.
- 2
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí plátky a osmahneme je dozlatova. Zalijeme vývarem a smetanou a dusíme do změknutí (asi 25 minut).
- 3
- Na závěr vmícháme petrželku a posypeme parmazánem.
telecí jsem neměla už řadu let, bylo to naše oblíbené maso, hlavně Katka ho měla jako dítě ráda 🙂
Přesně a chutné=)
Telecí bude určitě moc dobré a měkké.