Go Back
Print
Recipe Image
–
+
osoby
Smaller
Normal
Larger
Telecí na smetaně
Vytisknout recept
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
800
g
telecí kýty
150
ml
vývaru
200
ml
smetany
30 %
50
g
parmazánu
2
lžíce
másla
2
lžíce sekané
petrželky
mouka na obalení
sůl a pepř
Instrukce
1
Telecí maso očistíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a z obou stran osolíme a obalíme v mouce. Nastrouháme parmazán na jemno.
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí plátky a osmahneme je dozlatova. Zalijeme vývarem a smetanou a dusíme do změknutí (asi 25 minut).
3
Na závěr vmícháme petrželku a posypeme parmazánem.