Super zdravě: Raw kěšu cheesecake
Ingredience
- 1 hrnek Mandle (namočené přes noc)
- 1 hrnek Datle (namočené přes noc)
- 1,5 hrnek Kešu ořechy (namočené přes noc)
- 3 lžíce Kokosový olej
- 3 lžíce Med nebo javorový sirup
- 1 ks Citron (šťáva z citronu)
- 1 hrnek Lesní ovoce
Instrukce
- Ochutnejte zdravý osvěžující dortík plný vitamínů. Chutná báječně!Formu jsem použila kulatou o průměru cca 18 cm. Nejdřív si umixujeme změklé mandle s datlema. Ideální konzistenci poznáte podle toho, že drží pěkně u sebe, aby se dal rovnoměrně vytlačit do formy. Je to "raw" - nebude se péct, tak si formu vyložíme potravinovou folií. Aby se dortík potom lépe vyndaval a nelepil se na dno při tvoření korpusu. Zkrátka, aby držel pěkně pohromadě.A jde se na krém. Na nejnižším plameni si rozpustíme kokosový olej a rychle ho prošleháme s medem/javorovým sirupem. Mixér umyjeme a hodíme do něj všechny ingredience na krém kromě ovoce. Mixujeme tak dlouho, až získáme krém jemňoučké konzistence. Odebereme asi 2/3 krému a stěrkou se ho pokusíme co nejvíce rovnoměrně nanést na korpus. Dortík na chvíli dáme do mrazáku, můžeme přikrýt potravinovou folií. Necháme v mrazáku maximálně 15 minut. Ke zbytku krému přisypeme ovoce a pořádně umixujeme.Dortík vyndáme z mrazáku a barevnou vrstvu rozetřete na tu předchozí. Dozdobíme zbytkem ovoce a můžeme přikrytý potravinovou folií šoupnout zpátky do mrazáku. Před podáváním cca na 20 minut vyndáme z mrazáku.Dort jsem podávala návštěvě a moc chutnalo. Je to něco mezi zmrzlinou a dortem a je tuze dobrý!