Super zdravě: Raw kěšu cheesecake

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila JanaPulitová

Ingredience

  • 1 hrnek Mandle (namočené přes noc)
  • 1 hrnek Datle (namočené přes noc)
  • 1,5 hrnek Kešu ořechy (namočené přes noc)
  • 3 lžíce Kokosový olej
  • 3 lžíce Med nebo javorový sirup
  • 1 ks Citron (šťáva z citronu)
  • 1 hrnek Lesní ovoce

Instrukce

  • Ochutnejte zdravý osvěžující dortík plný vitamínů. Chutná báječně!
    Formu jsem použila kulatou o průměru cca 18 cm. Nejdřív si umixujeme změklé mandle s datlema. Ideální konzistenci poznáte podle toho, že drží pěkně u sebe, aby se dal rovnoměrně vytlačit do formy. Je to "raw" - nebude se péct, tak si formu vyložíme potravinovou folií. Aby se dortík potom lépe vyndaval a nelepil se na dno při tvoření korpusu. Zkrátka, aby držel pěkně pohromadě.
    A jde se na krém. Na nejnižším plameni si rozpustíme kokosový olej a rychle ho prošleháme s medem/javorovým sirupem. Mixér umyjeme a hodíme do něj všechny ingredience na krém kromě ovoce. Mixujeme tak dlouho, až získáme krém jemňoučké konzistence. Odebereme asi 2/3 krému a stěrkou se ho pokusíme co nejvíce rovnoměrně nanést na korpus. Dortík na chvíli dáme do mrazáku, můžeme přikrýt potravinovou folií. Necháme v mrazáku maximálně 15 minut. Ke zbytku krému přisypeme ovoce a pořádně umixujeme.
    Dortík vyndáme z mrazáku a barevnou vrstvu rozetřete na tu předchozí. Dozdobíme zbytkem ovoce a můžeme přikrytý potravinovou folií šoupnout zpátky do mrazáku. Před podáváním cca na 20 minut vyndáme z mrazáku.
    Dort jsem podávala návštěvě a moc chutnalo. Je to něco mezi zmrzlinou a dortem a je tuze dobrý!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account