Štrůdl na slano I.
Ingredience
- 1 ks Listové těsto
- 5-7 ks Vejce
- 1 kapka Olej
- 1 ks Cibule
- Sůl
- pepř
Instrukce
- Tradiční štrůdl je nasladko. Co si ho ale připravit podle receptu Dee naslano?Listové těsto vytáhneme z mrazáku (doporučuji kupované) a necháme rozmrazit. Na oleji orestujeme jednu menší cibulku aby změkla, poté přidáme vejce, osolíme a opepříme a za stálého míchání uvaříme vaječinu. Poté necháme odstát a mezi tím zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme tenký obdélník (kolik kusů je na Vás) a naskládáme na něj vychladnutou vaječinu (jako by jste skládali jablka na jablečný štrůdl). Pečlivě zabalíme a okraje potřebe vodou nebo bílkem a slepíme. Vrchol každého štrůdlu propícháme vidličkou (aby se nám moc nenafukoval) a dáme péci do předem vyhřáté trouby.Já peču prvních 5-10 minut na 180 stupňů Celsia a poté na 150 stupňů Celsia do zlatova. Necháme vychladnout a můžeme podávat. Dle chuti můžete posypat sezamovými semínky apod. Dobrou chuť.