
Strouhaná tvarohová buchta
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 1 a 1/2 ks Hera
- 2 ks Vanilkový cukr
- 4 lžíce Kakao
- 1 ks Prášek do pečiva
- 2 ks Tvaroh
- 2 ks Žloutek
- 2 ks Bílek na sníh
Instrukce
- Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém struhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.











