Špenátové palačinky

Vytisknout recept
Díky špenátovým palačinkám si můžete dopřát chutnou a vyváženou stravu. Najdete v nich totiž sacharidy, bílkoviny i tuky, a navíc také vitamínový bonus, který zajistí čerstvý špenát. Nejen váš mikrobiom zaplesá radostí. Na ozdobu můžete využít naklíčená semínka, které v menším množství neškodí jíst ani v zimě.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Těsto:

  • 90 g hladké mouky Babiččina volba
  • 1 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce másla
  • čerstvé listy baby špenátu

Náplň:

  • ideálně slaná – tvaroh pažitkové žervé, uzený losos, klíčky nebo čerstvé bylinky…

Instrukce

  • Příprava těsta je velmi snadná. Všechny ingredience na těsto vložte do mixéru a nechte vypracovat hladké těsto bez hrudek a kousků. Nyní nechte hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé palačinky, které se na pánvi netrhají.
  • Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidávat pod každou palačinku mašlovačkou ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev z naběračky a krouživým pohybem nechte těsto stéct rovnoměrně do krajů. Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat. Pak ji jemně podeberte a otočte. Na druhé straně palačinku nechte minutku takzvaně dojít a je hotovo. Někdy ani není potřeba palačinky otáčet a jsou hned hotové.
  • Plňte žervé, uzeným lososem a klíčky.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Dobrý recept. Ještě máme listový špenát, tak ráda vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account