Špagety s lilkem
Ingredience
- 50 ml Olivový olej
- 1 ks Cibule
- 500 g Rajčata
- 1 hrst listů čerstvé bazalky
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička Sůl
- 1 lžička Cukr
- 1 ks Lilek
- Mouka na obalení lilku
- Pepř
- Citronová šťáva
- 400 g Špagety
Instrukce
- Věděli jste, že staří Řekové věřili, že nadměrná konzumace lilku připraví člověka o rozum?Rajčata spaříme horkou vodou, přelijeme studenou vodou a pak oloupeme a nakrájíme. Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky silné cca 7 mm, posypeme solí a necháme asi 20 minut stát.Poté omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Olivový olej rozpálíme, přidáme česnek a cibuli a osmažíme do růžova. Během smažení přidáme 1/2 natrhaných lístků bazalky.Do pánve vsypeme rajčata, chvíli opečeme, pak přidáme sůl, přiklopíme a dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.Mezitím lilek mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a na středním ohni lehce osmažíme. Jakmile jsou rajčata rozvařená, přidáme zbylé natrhané lístky bazalky, cukr, pepř a trochu citronové šťávy.Pak vsypeme do pánve lilek a vaříme cca 5 - 10 minut, až se lilek trochu rozvaří. Mezitím uvaříme špagety, smícháme a podáváme.