Šneci z listového těsta se skořicí a perníkem

Vytisknout recept
Jednoduchý recept, který se dá připravit na nekonečně mnoho způsobů - slané, sladké...
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 rozválená listová těsta
  • 70 g másla
  • 2 PL cejlonské skořice
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 1/2 čl perníkového koření
  • 2 PL skořicového sirupu
  • vejce k potření

Instrukce

  • Zapneme si troubu, kterou předehřejeme na 180 stupňů.
  • Máslo rozpustíme, necháme vychladnout a přimícháme sirup, vanilkový cukr, skořici a perníkové koření.
  • Listové těsto potřeme skořicovou nádivkou a přeložíme druhým lístkovým těstem. Těsto nařežeme na 8-10ks dlouhých pásků, které zkroutíme do spirály, až vznikne šnek.
  • Připravené šnečky dáme na pečící papír, potřeme vejcem. Pečeme přibližně 20 minut na180 stupňů. Hotové pocukrujeme a ihned podáváme.
5 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Robievam ich na slano aj takýto na sladko sú určite chutní.

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Šneci budou určitě dobří.

  3. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    ano, ano, kdo by neznal sneky, daji se delat na ruzny zpusob o to je to zajimavejsi

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímaví šneci 🙂

  5. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    když ještě doma bydlely děti, dělávala jsem poměrně často i z kynutého těsta

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account