Piškotová bábovka

Vytisknout recept
Do těsta na bábovku můžeme přidat i trochu mletých ořechů nebo rozinky naložené v rumu.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience 16 kusů
  • 220 g
  • polohrubé mouky
  • 140 g
  • moučkového cukru
  • 65 g
  • másla
  • 5
  • vajec
  • 1
  • vanilkový cukr
  • 0.5
  • prášku do pečiva
  • 2 lžíce
  • krupice
  • 1 lžička
  • citronové kůry
  • tuk na vymazání formy

Instrukce

  • 1
  • Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout.
  • 2
  • Do žloutkové pěny nejprve vmícháme mouku, citronovou kůru, máslo a nakonec i sníh z bílků.
  • 3
  • Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme krupicí. Zalijeme těstem a dáme péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečeme asi 45 minut.
5 Komentářů
  1. stará dobrá česká klasika

  2. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Mrásne dá vám vydarila Veru ,nemali sme dávno bábovku- vďaka za tip.

  3. LucieGajdíková 2 roky ago

    Vypadá skvěle

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    vypadá úžasně 🙂

  5. 5 stars
    Povedená bábovka. Musí určitě dobře chutnat.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account