Piškotová bábovka
Ingredience
- Ingredience 16 kusů
- 220 g
- polohrubé mouky
- 140 g
- moučkového cukru
- 65 g
- másla
- 5
- vajec
- 1
- vanilkový cukr
- 0.5
- prášku do pečiva
- 2 lžíce
- krupice
- 1 lžička
- citronové kůry
- tuk na vymazání formy
Instrukce
- 1
- Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout.
- 2
- Do žloutkové pěny nejprve vmícháme mouku, citronovou kůru, máslo a nakonec i sníh z bílků.
- 3
- Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme krupicí. Zalijeme těstem a dáme péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečeme asi 45 minut.
stará dobrá česká klasika
Mrásne dá vám vydarila Veru ,nemali sme dávno bábovku- vďaka za tip.
Vypadá skvěle
vypadá úžasně 🙂
Povedená bábovka. Musí určitě dobře chutnat.