
Smažený květák v trojobalu se šťouchanými bramborami
smažený květák v trojobalu:
Květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Necháme
okapat a vychladnout. Pak si připravíme 3 talíře - s moukou, strouhankou a
rozšlehanými osolenými vejci. Růžičky květáku osolíme a obalujeme postupně v
hladké mouce, vejcích a strouhance. V pánvi smažíme květák ve vyšší vrstvě oleje a
otáčíme, aby byl ze všech stran pěkně zlatý. Klademe na papírovou utěrku, aby se
odsál přebytečný olej.
šťouchané brambory:
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vaříme v osolené vodě asi 10
minut. Slijeme vodu a necháme trochu vychladnout. Přidáme teplé mléko, máslo a
rozšťoucháme.
servírování:
Na talíř servírujeme šťouchané brambory, osmažené růžičky květáku a malá rajčátka.
Můžeme si přidat tatarskou omáčku na dochucení.
Přeji dobrou chuť!!!
1ks - květák
150g - hladká mouka
150g - strouhanka
3ks - vejce
200ml - rostlinný olej
3lžička - sůl
500g - brambory
3lžíce - máslo
150ml - mléko
několikks - rajčata
příprava - 30
vaření - 60