Smažený kapr s indickým kořením a bramborovými kroketami
Ingredience
- 1 kg Čerství kapr
- 200 g Hladká mouka
- 3 ks Vejce
- 200 g Strouhanka
- 500 g Vařené brambory
- 100 g Hrubá mouka
- 2 ks Žloutek
- 4 lžička Sůl
- 1 špetka Pepř, muškátový oříšek
- 200 ml Olej
- 1 lžíce Citrónová šťáva
- 1 lžíce Kari
- 1 lžíčka Mletý hřebíček
Instrukce
- Uvaříme si předem brambory ve slupce. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Nakonec zapracujeme mouku a uděláme těsto. Rozdělíme na několik malých kousků a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme zprudka ponořené v oleji. Kapra si pečlivě umyjeme a naporcujeme. Posolíme a pokapeme citron. šťávou. Z mouky, kari, hřebíčku a pepře si připravíme směs. Rybu obalíme ve směsi, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji a během smažení otáčíme. Servírujeme s čerstvou zeleninou. Přeji dobrou exotickou chuť !!!