Smažená květáková rýže

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 25 g ghee
  • • 150 g pórku
  • • 400 g předem připravené květákové
  • rýže
  • • 10 g mletého máku
  • • 10 g sezamových semínek
  • • 1 řasa nori plátek
  • • chilli vločky
  • 30 g rajčatového protlaku
  • • 10 g rybí omáčky
  • • 2 vejce
  • • sůl a pepř

Instrukce

  • Na části ghee orestujte doměkka jemně osolený a na půlkolečka nakrájený
  • pórek. Část nakrájeného pórku dejte stranou na závěrečné ozdobení (té nejvíc
  • zelené části).
  • Do pánve přisypte předem připravenou květákovou rýži a společně vše
  • prohřejte.
  • Na suché pánvičce si za občasného protřesení na vyšší teplotu prohřejte mák
  • a sezam. Jakmile semínka začnou lupat, rozmixujte je spolu s nalámanou nori
  • řasou, troškou soli a chilli vločkami. Tuhle kořenící směs doporučuju připravit do
  • zásoby, hodí se na dochucení mnoha jídel.
  • Smíchejte rajčatový protlak s chilli vločkami, troškou vody a rybí omáčkou.
  • Na pánev po opražení semínek dejte zbytek ghee a na něm usmažte volská oka.
  • Smaženou rýži na talíři doplňte vejci, pokapejte pikantní omáčkou, posypte nori
  • kořenící směsí a na tenká kolečka nakrájeným zbytkem čerstvého pórku.
2 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Bude jistě moc dobrý.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account