Smažená květáková rýže
Ingredience
- 25 g ghee
- • 150 g pórku
- • 400 g předem připravené květákové
- rýže
- • 10 g mletého máku
- • 10 g sezamových semínek
- • 1 řasa nori plátek
- • chilli vločky
- 30 g rajčatového protlaku
- • 10 g rybí omáčky
- • 2 vejce
- • sůl a pepř
Instrukce
- Na části ghee orestujte doměkka jemně osolený a na půlkolečka nakrájený
- pórek. Část nakrájeného pórku dejte stranou na závěrečné ozdobení (té nejvíc
- zelené části).
- Do pánve přisypte předem připravenou květákovou rýži a společně vše
- prohřejte.
- Na suché pánvičce si za občasného protřesení na vyšší teplotu prohřejte mák
- a sezam. Jakmile semínka začnou lupat, rozmixujte je spolu s nalámanou nori
- řasou, troškou soli a chilli vločkami. Tuhle kořenící směs doporučuju připravit do
- zásoby, hodí se na dochucení mnoha jídel.
- Smíchejte rajčatový protlak s chilli vločkami, troškou vody a rybí omáčkou.
- Na pánev po opražení semínek dejte zbytek ghee a na něm usmažte volská oka.
- Smaženou rýži na talíři doplňte vejci, pokapejte pikantní omáčkou, posypte nori
- kořenící směsí a na tenká kolečka nakrájeným zbytkem čerstvého pórku.
Zajímavý recept. Bude jistě moc dobrý.
Dietní, zdravy….