Na části ghee orestujte doměkka jemně osolený a na půlkolečka nakrájený
pórek. Část nakrájeného pórku dejte stranou na závěrečné ozdobení (té nejvíc
zelené části).
Do pánve přisypte předem připravenou květákovou rýži a společně vše
prohřejte.
Na suché pánvičce si za občasného protřesení na vyšší teplotu prohřejte mák
a sezam. Jakmile semínka začnou lupat, rozmixujte je spolu s nalámanou nori
řasou, troškou soli a chilli vločkami. Tuhle kořenící směs doporučuju připravit do
zásoby, hodí se na dochucení mnoha jídel.
Smíchejte rajčatový protlak s chilli vločkami, troškou vody a rybí omáčkou.
Na pánev po opražení semínek dejte zbytek ghee a na něm usmažte volská oka.
Smaženou rýži na talíři doplňte vejci, pokapejte pikantní omáčkou, posypte nori
kořenící směsí a na tenká kolečka nakrájeným zbytkem čerstvého pórku.