Sezóna pampelišek začíná. Udělejte si domácí pampeliškový sirup

Vytisknout recept
Nasbírej 400 květů papempelišky
Nakraj 2 citrony na kolečka
Přidej 2 litry vody a vše důkladně povař
Potom to odstav, přikryj utěrkou a dej do chladné místnosti a nechej nejlépe 24 hod. odstát
Potom vše prolij přesplátno, přidej 2 kg cukru a vař nejlépe na mírném plameni 1,5 hod.
Až ti vznikne sirup, někdy až med. Naplň do sklenic vřelé a zavíčkuj. Uskladni v chladu a temnu.
Stačí spižírna nebo sklep.
Lednice není nutná*wine*
400 květůks - pampelišky
2ks - citrony
2kg - cukr
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Nápoje
Uvařila KateřinaŠlimarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account