Sacher dort
Ingredience
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g Máslo
- 6 ks Vejce
- 140 g Máslo
- 140 g Cukr
- 140 g Mouka
- 1/2 lžičky Prášek do pečiva
- Meruňková marmeláda
- 180 g Čokoláda na vaření nebo kvalitní hořká čokoláda
Instrukce
- Nezapomeňte, že tento legendární dezert podáváme s pořádným kopcem šlehačky 🙂Čokoládu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a necháme za stálého míchání zchladnout. Mezitím ručním šlehačem vyšleháme do pěny máslo, cukr a žloutky. Nakonec přimícháme čokoládu.Ke směsi pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva a přidáme vyšlehané bílky (postupujeme zlehka, aby sníh nespadl).Formu o průměru 23 cm vymažeme, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní směs. Pečeme přibližně 60 minut na 175 stupňů Celsia.Korpus necháme vychladnout a horizontálně ho rozkrojíme. Nyní si připravíme meruňkovou glazuru. Marmeládu dáme do kastrůlku a na středním plamenu přivedeme do varu a asi 3 minuty povaříme. Stále promícháváme. Získáme lepkavou hutnější směs, kterou promažeme korpus a namažeme i celý povrch a strany dortu. Necháme zaschnout.POLEVA100 g čokolády na vaření100 g máslaČokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Takto připravenou polevou přelijeme celý dort. Povrch i strany dortu by měly být dokonale pokryté.Dort uložíme do chladničky, aby poleva úplně ztuhla.Tento legendární rakouský dezert podáváme s pořádným kopcem šlehačky a šálkem dobré kávy.