Sacher dort

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila TerezaVaněčková

Ingredience

  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 g Máslo
  • 6 ks Vejce
  • 140 g Máslo
  • 140 g Cukr
  • 140 g Mouka
  • 1/2 lžičky Prášek do pečiva
  • Meruňková marmeláda
  • 180 g Čokoláda na vaření nebo kvalitní hořká čokoláda

Instrukce

  • Nezapomeňte, že tento legendární dezert podáváme s pořádným kopcem šlehačky 🙂
    Čokoládu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a necháme za stálého míchání zchladnout. Mezitím ručním šlehačem vyšleháme do pěny máslo, cukr a žloutky. Nakonec přimícháme čokoládu.
    Ke směsi pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva a přidáme vyšlehané bílky (postupujeme zlehka, aby sníh nespadl).
    Formu o průměru 23 cm vymažeme, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní směs. Pečeme přibližně 60 minut na 175 stupňů Celsia.
    Korpus necháme vychladnout a horizontálně ho rozkrojíme. Nyní si připravíme meruňkovou glazuru. Marmeládu dáme do kastrůlku a na středním plamenu přivedeme do varu a asi 3 minuty povaříme. Stále promícháváme. Získáme lepkavou hutnější směs, kterou promažeme korpus a namažeme i celý povrch a strany dortu. Necháme zaschnout.
    POLEVA
    100 g čokolády na vaření
    100 g másla
    Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Takto připravenou polevou přelijeme celý dort. Povrch i strany dortu by měly být dokonale pokryté.
    Dort uložíme do chladničky, aby poleva úplně ztuhla.
    Tento legendární rakouský dezert podáváme s pořádným kopcem šlehačky a šálkem dobré kávy. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account