Rychlý perník

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 0
Uvařila MarkétaČermáková

Ingredience

  • 0,5 l Hladká mouka
  • 2 ks Vejce
  • 0,25 l Mléko
  • 0,25 l Cukr krupice
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 3 lžíce Kakao holandského typu
  • 0,5 sklenička Olej

Instrukce

  • Připravte si k nedělní kávě nadýchaný dezert. Vyzkoušíte tip od Markéty?
    Ušleháme vejce s cukrem, přisypeme cukr a stále šleháme. Do ušlehané hmoty přidáme zbylé ingredience a ušleháme hladké těsto.
    Do pekáčku (20x30 cm) nalijeme olej a rozlijeme ho po celé ploše pekáčku. Vlijeme těsto a pečeme 20-25 minut (prvních 10 minut na 200 stupňů Celsia, pak na 150 stupňů Celsia).
    Perník po vychladnutí můžeme rozřízout a promazat marmeládou nebo krémem podle chuti.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account