Rychlý perník
Ingredience
- 0,5 l Hladká mouka
- 2 ks Vejce
- 0,25 l Mléko
- 0,25 l Cukr krupice
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 3 lžíce Kakao holandského typu
- 0,5 sklenička Olej
Instrukce
- Připravte si k nedělní kávě nadýchaný dezert. Vyzkoušíte tip od Markéty?Ušleháme vejce s cukrem, přisypeme cukr a stále šleháme. Do ušlehané hmoty přidáme zbylé ingredience a ušleháme hladké těsto.Do pekáčku (20x30 cm) nalijeme olej a rozlijeme ho po celé ploše pekáčku. Vlijeme těsto a pečeme 20-25 minut (prvních 10 minut na 200 stupňů Celsia, pak na 150 stupňů Celsia).Perník po vychladnutí můžeme rozřízout a promazat marmeládou nebo krémem podle chuti.