Rychlokvašky
Ingredience
- okurky
- celý pepř
- nové koření
- hořčičné semínko
- bobkový list
- větvičky kopru
- pár koleček křenu
- česnek na půlky nebo na plátky
- množství jsem dávala přiměřeně.
nálev na 5 litrů:
- 4 l vody
- 600 ml octa
- 200 g soli
- pokud máte tak vinné nebo višňové listy, já nesehnala.
Instrukce
- Okurky jsem vydrbala a přes noc namočila do studené vody
- Druhý den jsem si nachystala nálev svařením výše popsaných ingrediencí, stačí převařit 2 minuty.
- Nechat chladnout.
- Do velké sklenice jsem na dno položila křen, česnek a od každého kousek (trochu) koření
- Naskládala jsem okurky, mezi ně jsem zvonu vložila křen, česnek a koření.
- Nahoru jsem dala dřevěnou špachtličku, kterou jsem okurky zatížila.
- Nalila nálev, který zčásti vychladl a sklenice na volno uzavřela.
- Protože mohou kvasit, sklenice jsem postavila do lavorů.
- Za pár dnů vyzkoušíme, zda jsou kvašáky hotové, a pak pořádně sklenice uzavřeme.
Ty nemusím, nedělají mi dobře.
ne každý má vše rád a sní to 🙂
jsem na ně moc zvědavá… taky se těším…už jsem je léta nejedla 🙂
Super, miluji kyselé okurky i kvašáky.