rybízový koláč s drobenkou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 hrnky špaldové hladké mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 žloutky
  • 120 g másla
  • 1/2 hrnku polotučného mléka
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 3 bílky
  • 2 šálky rybízu bez stopek
  • moučkový cukr k podávání

na drobenku:

  • 80 g másla
  • 100 g špaldové mouky
  • 70 g jemného třtinového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • špetku mletého badyánu

Instrukce

  • Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté špaldové mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Promíchejte s práškem do pečiva.
  • Ušlehejte tuhý sníh a postupně ho zapracujte, pak těsto nechte hodinu odpočinout. Troubu zahřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
  • Těsto pomocí stěrky namáčené do vody rozetřete na plech, pokud je příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Posypejte rybízem a drobenkou a vložte do trouby.
  • Po 10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Také moc dobrý koláč.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    MŇAM, MÁM RÁDA TYHLE OVOCNÉ KOUSKY .-)

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Bohužel už ne čerstvé ovoce 😭

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account