rybízový koláč s drobenkou
Ingredience
- 2 hrnky špaldové hladké mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 3 žloutky
- 120 g másla
- 1/2 hrnku polotučného mléka
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 3 bílky
- 2 šálky rybízu bez stopek
- moučkový cukr k podávání
na drobenku:
- 80 g másla
- 100 g špaldové mouky
- 70 g jemného třtinového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- špetku mletého badyánu
Instrukce
- Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté špaldové mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Promíchejte s práškem do pečiva.
- Ušlehejte tuhý sníh a postupně ho zapracujte, pak těsto nechte hodinu odpočinout. Troubu zahřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
- Těsto pomocí stěrky namáčené do vody rozetřete na plech, pokud je příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Posypejte rybízem a drobenkou a vložte do trouby.
- Po 10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
Také moc dobrý koláč.
MŇAM, MÁM RÁDA TYHLE OVOCNÉ KOUSKY .-)
Bohužel už ne čerstvé ovoce 😭