RYBÍZOVÝ KOLÁČ
Ingredience
- 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 210 g změklého másla
- 3 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 10 – 12 lžic mléka
NÁPLŇ:
- 500 g červeného rybízu
SNÍH:
- 280 g moučkového cukru
- 4 bílky
- Špetka soli
Instrukce
- Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme (nebo lehce promixujeme mixérem). Postupně přimícháváme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme trochu lepivé těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech. Aby se nám těsto nelepilo na ruce, lehce si je pomoučíme moukou.
- Pečeme na 200° C cca 15 minut do růžova.
- Mezitím si ušleháme sníh z bílků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme. Postupně přidáváme cukr. Ušleháme pevný sníh a dáme stranou.
- Na upečené těsto rozvrstvíme rybíz, na který rozetřeme sníh z bílků.
- Troubu stáhneme na 160° C a koláč dáme dopéct na dalších 15 – 20 minut dozlatova.
vypadá to dobře, třeba se mi dostane rybízu 🙂
Krásný koláček a určitě moc dobrý.
zkuste recept 🙂 výborný 🙂