Rizoto z kuřecího masa
Ingredience
- 200 g rýže natural
- 150 g pečeného kuřecího masa
- 1 střední cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 menší konzerva hrášku
- 100 g sýru na posypání
- sůl pepř, případně trošku kari
Instrukce
- Rýži si dáme uvařit dle návodu.
- Na pánev nakrájíme cibuli, dáme trošku oleje a poté, co je cibulka zezlátlá přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso.
- Prohřejeme a přidáme hrášek z konzervy.
- Směs lehce přisolíme, opepříme, můžeme dát 1/2 lžičky kari koření.
- Když je rýže vařená, přidáme do ní masovou směs, promícháme.
- Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
Já raději zvlášť rýže a k tomu kuřecí masíčko…
Tak jasně, když je masa víc, proč ne…Já dělám rizoto většinou, když už maso na kompletní porci nestačí…
Dnes jsem vařila riziko, ale houbové…kuřecí máme také rádi 🙂
Jo, u nás je houbové také velmi oblíbené….
já vím, vlastně jsem ho začala dělat, až když jsi ho prvně dělala ty 🙂
aha, no vidíš to, to si už vůbec nepamatuji