Rizoto s houbami

Vytisknout recept
Je sezóna je tu, tak chodíme často do lesa. Ale potom, co s těmi houbami, že? Tvrdé hřiby sušíme, ale měkké houby je třeba zpracovat hned. Pár cedníků hub jsem již povařila a po vychladnutí dala do mrazáku. A z těch dnešních jsem udělala naše oblíbené houbové rizoto.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 3 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 cedník čerstvých hub
  • 2 sáčky rýže
  • cibulka
  • sůl pepř, kmín
  • 1 lžíce sádla

Instrukce

  • Houby očistíme, pokrájíme a pořádně umyjeme.
  • Do kastrolu dáme lžíci sádla, orestujeme cibulku, kterou hned osolím.
  • Přidáme houby a kmín s pepřem a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání.
  • Mezitím si dáme vařit rýži.
  • Houby dusíme alespoň půl hodiny, aby byly opravdu správně zpracované.
  • Poté je smícháme s rýží a můžeme podávat.
  • My navrch sypeme strouhaný sýr, dozdobíme petrželkou.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 12 měsíců ago

    5 stars
    To miluji.

  2. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Bylo vynikající 🙂

  3. 5 stars
    Rizoto máme rádi. Bude jistě dobré.

  4. Klidně bychom s manželem přišli na oběd. 😀

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account