Je sezóna je tu, tak chodíme často do lesa. Ale potom, co s těmi houbami, že? Tvrdé hřiby sušíme, ale měkké houby je třeba zpracovat hned. Pár cedníků hub jsem již povařila a po vychladnutí dala do mrazáku. A z těch dnešních jsem udělala naše oblíbené houbové rizoto.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 3porce
Uvařila Lenka Hudečková
Ingredience
1cedník čerstvých hub
2sáčky rýže
cibulka
sůlpepř, kmín
1lžíce sádla
Instrukce
Houby očistíme, pokrájíme a pořádně umyjeme.
Do kastrolu dáme lžíci sádla, orestujeme cibulku, kterou hned osolím.
Přidáme houby a kmín s pepřem a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání.
Mezitím si dáme vařit rýži.
Houby dusíme alespoň půl hodiny, aby byly opravdu správně zpracované.
Poté je smícháme s rýží a můžeme podávat.
My navrch sypeme strouhaný sýr, dozdobíme petrželkou.