Rebarborový koláč
Ingredience
- 100 g Máslo
- 500 g Rebarbora
- 200 g Cukr hnědý
- 1 ks Vejce
- 2 lžíce Prášek do pečiva
- 1 ks Citrón
- 2 lžíce Pomerančový likér
- 2 ks Bílek
- 1 ks Vanilkový pudink
- 5 lžíce Prášek do pečiva
- 100 g Hladká mouka
Instrukce
- Rebarboru oloupeme, nakrájíme a nasypeme polovinu hnědého cukru. Necháme odstát cca 1 hodinu. Zbytek hnědého cukru smícháme s máslem, vajíčky a mícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a pudinkový prášek. Na závěr nastrouháme citronovou kůru a přidáme pomerančový likér. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a nahoru dáme rebarboru. Pečeme cca 35 minut na 180 stupňů. Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme k němu moučkový cukr. Po 35 minutách dáme sníh na koláč a dopékáme cca 10 minut při 220 stupních.