Rajská polévka
Ingredience
- 1 rajský protlak
- 1 pasírovaná rajčatová šťáva
- bazalka
- tymián sůl, pepř
- zeleninový vývar voda
- 2 hrsti vloček
- 1 vejce
- 2 lžíce špaldové mouky
Instrukce
- Do polévkového hrnce jsem dala protlak i rajčatovou šťávu, promíchala a pomalu přivedla k varu.
- Poté jsem přilila 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, bazalku, tymián a vše společně provařila.
- Za častého míchání.
- V hrnečku jsem si smíchala vidličkou vajíčko, do něho přidala mouku a vytvořila těsto na nočky.
- Nesmí být ani husté jako beton, ani tekoucí, ale tak akorát.
- Vidličkou jsem do polévky vkládala nočky (drobení) a zavařila ho.
- Umlela jsem si trochu vloček a těmi jsem celkově polévku zahustila.
- Dochutíte do svých chutí a dílo je hotové.
- Dozdobíte čerstvou bazalkou.
Rajskou polévku jsem už dlouho neměla. Paradox je, že samotná rajčata vůbec nejím, ale rajskou polévku i omáčku mám velmi ráda.
Tak rajskou polévku jsem doma snad ještě nikdy nedělala…Jako malá jsem neměla ráda ani rajskou omáčku. Později jsem jí na chuť přišla, ale jak pak přišly děti, ty jí chtěly pořád, tak se mi zase dost zprotivila…Tudíž dělám tak 2x do roka a polévku si odpustím.
Tak já jsem na tom stejně, polévku asi 2x do roka a rajskou omáčku možná 1x…. musím na ni mít hovězí maso, a to je dneska hodně drahé. Ale kdžy ji udělám, pochutnáme si. Naposledy, když tu byl Vojtík myslím…, ale teď má slíbenou svíčkovou od babičky, tu on miluje…
tak tu jsem si uložila, líbí se mi složení 🙂
děkuji Nelo, je to klasika, jak ji vařila moje mamka, jen já již ve zdravé formě a bez jíšky 🙂
Aj ja ju robím s vločkami a tie sú veľmi chutné.
tak tak, jen trocha zdravější mouky je v drobení … ♥
Moc dobrá polévka. Máme jí rádi.
my taky, právě jsme ji měli k obědu.. .-)