Rajská polévka

Vytisknout recept
Klasika, která nám doma jednou za čas chutná
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 rajský protlak
  • 1 pasírovaná rajčatová šťáva
  • bazalka
  • tymián sůl, pepř
  • zeleninový vývar voda
  • 2 hrsti vloček
  • 1 vejce
  • 2 lžíce špaldové mouky

Instrukce

  • Do polévkového hrnce jsem dala protlak i rajčatovou šťávu, promíchala a pomalu přivedla k varu.
  • Poté jsem přilila 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, bazalku, tymián a vše společně provařila.
  • Za častého míchání.
  • V hrnečku jsem si smíchala vidličkou vajíčko, do něho přidala mouku a vytvořila těsto na nočky.
  • Nesmí být ani husté jako beton, ani tekoucí, ale tak akorát.
  • Vidličkou jsem do polévky vkládala nočky (drobení) a zavařila ho.
  • Umlela jsem si trochu vloček a těmi jsem celkově polévku zahustila.
  • Dochutíte do svých chutí a dílo je hotové.
  • Dozdobíte čerstvou bazalkou.
9 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 2 roky ago

    Rajskou polévku jsem už dlouho neměla. Paradox je, že samotná rajčata vůbec nejím, ale rajskou polévku i omáčku mám velmi ráda.

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak rajskou polévku jsem doma snad ještě nikdy nedělala…Jako malá jsem neměla ráda ani rajskou omáčku. Později jsem jí na chuť přišla, ale jak pak přišly děti, ty jí chtěly pořád, tak se mi zase dost zprotivila…Tudíž dělám tak 2x do roka a polévku si odpustím.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      Tak já jsem na tom stejně, polévku asi 2x do roka a rajskou omáčku možná 1x…. musím na ni mít hovězí maso, a to je dneska hodně drahé. Ale kdžy ji udělám, pochutnáme si. Naposledy, když tu byl Vojtík myslím…, ale teď má slíbenou svíčkovou od babičky, tu on miluje…

  3. NelaVávrová 2 roky ago

    tak tu jsem si uložila, líbí se mi složení 🙂

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      děkuji Nelo, je to klasika, jak ji vařila moje mamka, jen já již ve zdravé formě a bez jíšky 🙂

  4. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Aj ja ju robím s vločkami a tie sú veľmi chutné.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      tak tak, jen trocha zdravější mouky je v drobení … ♥

  5. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Moc dobrá polévka. Máme jí rádi.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      my taky, právě jsme ji měli k obědu.. .-)

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account