Rajčatová polévka s mozzarellou

Vytisknout recept
1. V hrnci rozehřejte olej a polovinu másla. Přidejte najemno pokrájenou oloupanou cibuli a nechte zpěnit.
Poté přidejte loupaná rajčata. Osolte je, opepřete a podle vyzrálosti ochuťte cukrem.
Přidejte bazalku a pozvolna vše duste přibližně 20 minut.
2. Poté obsah hrnce zalijte vývarem, přidejte smetanu, zvolna přiveďte k varu.
3. Než se základ polévky povaří, v pánvi rozehřejte zbylé máslo a strouhanku z rohlíku opečte za stálého míchání při střední teplotě dozlatova.
4. Opečenou strouhanku vsypte do polévky a pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka. 
Polévku dochuťte solí a cukrem, rozdělte do misek a přiedjte na kousky nastrouhanou mozzarellu.
Polévku podávejte například s opečenými plátky bagetky. 🙂
 

700g - Loupaná rajčata v konzervě
800ml - Zeleninový vývar
50g - Máslo
125g - Mozzarelly
1ks - Strouhanku z rohlíku
1ks - Cibule
150ml - Smetana 31%
ks - Bazalka
špetka - Sůl
lžička - Cukr
2lžíce - Olivový olej
špetka - Pepř
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account