1. V hrnci rozehřejte olej a polovinu másla. Přidejte najemno pokrájenou oloupanou cibuli a nechte zpěnit.
Poté přidejte loupaná rajčata. Osolte je, opepřete a podle vyzrálosti ochuťte cukrem.
Přidejte bazalku a pozvolna vše duste přibližně 20 minut.
2. Poté obsah hrnce zalijte vývarem, přidejte smetanu, zvolna přiveďte k varu.
3. Než se základ polévky povaří, v pánvi rozehřejte zbylé máslo a strouhanku z rohlíku opečte za stálého míchání při střední teplotě dozlatova.
4. Opečenou strouhanku vsypte do polévky a pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka.
Polévku dochuťte solí a cukrem, rozdělte do misek a přiedjte na kousky nastrouhanou mozzarellu.
Polévku podávejte například s opečenými plátky bagetky. :-)
700g - Loupaná rajčata v konzervě800ml - Zeleninový vývar50g - Máslo125g - Mozzarelly1ks - Strouhanku z rohlíku1ks - Cibule150ml - Smetana 31%ks - Bazalkašpetka - Sůllžička - Cukr2lžíce - Olivový olejšpetka - Pepřpříprava - 15vaření - 30