Rajčatová marmeláda

Vytisknout recept
Jihoevropská specialitka se hodí se světlou bagetkou nebo s palačinkami.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova marmeláda, rajčata
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 6 skleniček (dle velikosti)
Uvařila ZuzanaPučoková

Ingredience

  • 3 kg rajčat
  • 1,2 kg cukru
  • 1-2 ks želírovacího přípravku
  • 3 lžičky kyseliny citronové
  • 5 sáčků višňového čaje

Instrukce

  • Zralá rajčata omyjeme, vhodíme do vroucí vody a po cca 2-3 minutách vytáhneme a hodíme do studené vody - tím popraská slupka a lépe se odšťavní (lis, odšťavňovač, nebo rozmixovat v mixéru a přes plátýnko). Mezitím si uvaříme silný ovocný čaj (1 hrnek na 5 pytlíků).
  • Získanou šťávu (cca 2 litry) přivedeme k varu spolu s čajem. Želírovací přípravek smícháme s malým množstvím cukru a vsypeme do vroucí šťávy. Vaříme 5 minut. 
  • Přidáme zbylé množství cukru a vaříme dalších 5 minut. Vypneme a vmícháme kys. citronovou. Ještě horké plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut na 85 stupňů.

Notes

Tuto jihoevropskou specialitku doporučujeme se světlou bagetkou a kvalitní kávou nebo na palačinky.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account