preclíky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Těsto:

  • 450 g hladké mouky
  • 250 ml teplé vody
  • 15 g sladidla medu, třtinového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 20 g másla
  • 7 g sušeného droždí

Na vaření preclíků:

  • Litr vody
  • 50 g jedlé sody

Na ozdobu:

  • 50 g strouhané mozzarelly

Instrukce

  • Všechny suché ingredience smícháme, přilijeme vodu a hněteme těsto. Na závěr přidáme rozpuštěné máslo.
  • Mísu překryjeme utěrkou a ponecháme kynout po dobu cca hodinu.
  • Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné kuchyňské lince, rozdělíme na 8 částí a každou vytvarujeme do tvaru preclíku.
  • Preclíky dáme vařit po jednom na cca 30 sekund do vody s jedlou sodou.
  • Poté je dáme na vymazaný plech a posypeme sýrem. Pečeme na 200°C cca 20 minut.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Jsou pěkné. Zajímavý postup.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé, nevěděla jsem, že se preclíky vaří 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account