preclíky
Ingredience
Těsto:
- 450 g hladké mouky
- 250 ml teplé vody
- 15 g sladidla medu, třtinového cukru
- 2 lžičky soli
- 20 g másla
- 7 g sušeného droždí
Na vaření preclíků:
- Litr vody
- 50 g jedlé sody
Na ozdobu:
- 50 g strouhané mozzarelly
Instrukce
- Všechny suché ingredience smícháme, přilijeme vodu a hněteme těsto. Na závěr přidáme rozpuštěné máslo.
- Mísu překryjeme utěrkou a ponecháme kynout po dobu cca hodinu.
- Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné kuchyňské lince, rozdělíme na 8 částí a každou vytvarujeme do tvaru preclíku.
- Preclíky dáme vařit po jednom na cca 30 sekund do vody s jedlou sodou.
- Poté je dáme na vymazaný plech a posypeme sýrem. Pečeme na 200°C cca 20 minut.
Jsou pěkné. Zajímavý postup.
Já myslela, že jiný není 🙂
zajímavé, nevěděla jsem, že se preclíky vaří 🙂
Ano. Pravé louhované preclíky.