
Pracny
Ingredients
- SUROVINY
- 350 g hladké mouky
- 250 g cukru krupice
- 250 g másla
- 120 g najemno nastrouhaných ořechů
- 30 g kakaa
- 1 vejce
- špetka skořice
- sádlo na vymazání formiček
- moučkový cukr na obalení
- vanilkový cukr na obalení
- JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
Instructions
- 1Všechny suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, které pevně zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
- 2Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formičky napoprvé vymažeme sádlem, podruhé to již není potřeba.
- 3Těstem plníme formičky: těsto do formičky vmáčkneme palcem, nesmí ale být moc plná, pracny by se špatně pekly. Naplněné formičky položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 5 minut. Upečené pracny necháme 2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme a necháme vychladnout.
- TIP
- Pracny obalujeme ve směsi krupicového, moučkového a vanilkového cukru až před Vánocemi, zvlhly by.
- Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť.
- Na přípravu budete potřebovat formičky na pracny.
kdysi jsem pekla, nyní už několik let cukroví nedělám
Léty prověřená klasika, už je mám pečené.
Tlapky také pečeme.
Vánoční klasika
Mňam,u nás im hovoríme Medvedie tlapky