Povidlová buchta
Ingredience
- 250 g povidel
- 250 g cukru krystal
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 4 vejce
- ---
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
Instrukce
- Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.
- Směs nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Pečeme na 190 st. cca 15 - 20 minut.
- Šlehačku vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu.
Najlepšie robí moja mama.
Dobrota. Asi vyzkouším, mám ještě dost povidel, co jsem dělala.
sladké, moc sladké 🙂
Bohužel, můj přítel je velmi mlsný, občas mám pocit, že mě snad vymění za kus dortu 😀