
Povidlová buchta
Ingredience
- 250 g povidel
- 250 g cukru krystal
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 4 vejce
- ---
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
Instrukce
- Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.
- Směs nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Pečeme na 190 st. cca 15 - 20 minut.
- Šlehačku vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu.
Najlepšie robí moja mama.
Dobrota. Asi vyzkouším, mám ještě dost povidel, co jsem dělala.
sladké, moc sladké
Bohužel, můj přítel je velmi mlsný, občas mám pocit, že mě snad vymění za kus dortu