Pomazánka z pečené zeleniny

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila KristinaČernohlávková

Ingredience

  • 1 kg Cuketa
  • 1 kg Paprika
  • 1 kg Rajče
  • 0,5 kg Mrkev
  • 0,5 kg Celer
  • 0,25 kg Petržel
  • 3 lžíce Sůl
  • 200 ml Olej

Instrukce

  • Vím, že tento recept není zase až tak rychlý, ale nedalo mi to a musím ho vložit. Určitě s ním oslníte rodinu i přátelé. Mě naprosto nadchl. Opravdu zdravá varianta a věřím, že pomazánkou oslníte a nyní i máme zeleninu ze záhrádky :-D. Bonus - je bezlepkový :-). Postup: V sekáčku nasekáme veškerou zeleninu. Přidáme sůl a olej, vše rozprostřeme do zapékací mísy a dáme péct do trouby na hodinu při 230 stupních. Občas promícháme, aby se nám směs nepřipálila. Necháme vypařit téměř všechnu šťávu. Když je směs hotová, naplníme skleničky a sterilujeme hodinu při 100 stupních. Tip: Podávejte s opečeným (chvilku na kontaktním grilu) kváskovým chlebem a plátkem mozzarely.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account