Pomazánka z pečené zeleniny
Ingredience
- 1 kg Cuketa
- 1 kg Paprika
- 1 kg Rajče
- 0,5 kg Mrkev
- 0,5 kg Celer
- 0,25 kg Petržel
- 3 lžíce Sůl
- 200 ml Olej
Instrukce
- Vím, že tento recept není zase až tak rychlý, ale nedalo mi to a musím ho vložit. Určitě s ním oslníte rodinu i přátelé. Mě naprosto nadchl. Opravdu zdravá varianta a věřím, že pomazánkou oslníte a nyní i máme zeleninu ze záhrádky :-D. Bonus - je bezlepkový :-). Postup: V sekáčku nasekáme veškerou zeleninu. Přidáme sůl a olej, vše rozprostřeme do zapékací mísy a dáme péct do trouby na hodinu při 230 stupních. Občas promícháme, aby se nám směs nepřipálila. Necháme vypařit téměř všechnu šťávu. Když je směs hotová, naplníme skleničky a sterilujeme hodinu při 100 stupních. Tip: Podávejte s opečeným (chvilku na kontaktním grilu) kváskovým chlebem a plátkem mozzarely.