Pomazánka s tofu obohacená kořenem Maca | Ženy s.r.o.

Pomazánka s tofu obohacená kořenem Maca

Vytisknout recept
Výhodou domácích pomazánek je jejich čerstvost a prostor pro kreativitu. Proč by pomazánka měla být “buď a nebo”. Buď vajíčková s majonézou, nebo veganská rostlinná. V klidu to spojte. Vejce si s tofu v pomazánkách skvěle rozumí. Pro nutriční obohacení pomazánky i zlepšení konzistence doporučuji vyzkoušet trik s práškem z kořene Maca. Krom zdravotních benefitů budete překvapeni i neotřelou chutí.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 balení přírodního tofu
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 lžičky BIO prášku z kořenové zeleniny Maca Iswari
  • 2 lžíce řeckého bílého jogurtu
  • 1 lžíce řeckého olivového oleje např. Kreolis
  • ¼ lžičky kurkumy
  • Dle chuti sůl a pepř
  • Na ozdobu petržel nebo pažitka

Instrukce

  • Vejce uvařte natvrdo. Po vychladnutí oloupejte a buď nastrouhejte najemno nebo nasekejte nadrobno. Tofu vyjměte z obalu a důkladně zbavte vody, např, pomocí papírové utěrky. Pak ho najemno nastrouhejte. Spojte dohromady vejce, tofu, nakrájenou cibulku. Přidejte ostatní ingredience pro vláčnou konzistenci, také prášek z Maca kořene a dochuťte kořením.

Notes

TIP od autorky receptu
Tato pomazánka je vynikající i v pikantní verzi. Zkuste přidat 2 stroužky česneku nebo špetku chilli. Pokud byste měli pocit, “že tomu ještě něco chybí” kápněte do pomazánky trochu citronové šťávy nebo vinného octa.
Recept pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.
Zdroj: Labeta
Foto: se souhlasem Labeta

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account