Výhodou domácích pomazánek je jejich čerstvost a prostor pro kreativitu. Proč by pomazánka měla být “buď a nebo”. Buď vajíčková s majonézou, nebo veganská rostlinná. V klidu to spojte. Vejce si s tofu v pomazánkách skvěle rozumí. Pro nutriční obohacení pomazánky i zlepšení konzistence doporučuji vyzkoušet trik s práškem z kořene Maca. Krom zdravotních benefitů budete překvapeni i neotřelou chutí.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1balení přírodního tofu
2vejce uvařená natvrdo
2lahůdkové cibulky
2lžičky BIO prášku z kořenové zeleniny Maca Iswari
2lžíce řeckého bílého jogurtu
1lžíce řeckého olivového olejenapř. Kreolis
¼lžičky kurkumy
Dle chuti sůl a pepř
Na ozdobu petržel nebo pažitka
Instrukce
Vejce uvařte natvrdo. Po vychladnutí oloupejte a buď nastrouhejte najemno nebo nasekejte nadrobno. Tofu vyjměte z obalu a důkladně zbavte vody, např, pomocí papírové utěrky. Pak ho najemno nastrouhejte. Spojte dohromady vejce, tofu, nakrájenou cibulku. Přidejte ostatní ingredience pro vláčnou konzistenci, také prášek z Maca kořene a dochuťte kořením.
Notes
TIP od autorky receptuTato pomazánka je vynikající i v pikantní verzi. Zkuste přidat 2 stroužky česneku nebo špetku chilli. Pokud byste měli pocit, “že tomu ještě něco chybí” kápněte do pomazánky trochu citronové šťávy nebo vinného octa.Recept pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.Zdroj: LabetaFoto: se souhlasem Labeta