Pomazánka s celerem

Vytisknout recept
Celer je zeleninou s velkým obsahem minerálů a vitamínů. Celerové listy jsou bohaté na vitamín A, kořenové bulvy jsou významným zdrojem vitamínů B a C. Z minerálních látek nám celer nabízí draslík, hořčík, vápník, železo i fosfor, sodík a mnoho aminokyselin. Celer můžeme konzumovat syrový, může ho přidávat do salátů, ale běžně jej používáme i v kuchyni při přípravě vařených jídel. A pořád je prospěšný a pomáhá nás udržovat v kondici. Velkou výhodou této zeleniny totiž je, že na rozdíl od ostatních druhů zeleniny, velice dobře snáší vysoké teploty, proto se tolik neničí vitální látky a neztrácí se vitamíny.
 
*heart*Celer očistíme a nastrouháme najemno, sýr a salám na hrubo. I se vším ostatním smícháme, necháme odležet a podáváme.*heart*

ks - 1 celer3 vejce na tvrdo150 g salámu Gothaj150 g tvrdého sýra250 ml majonézycibule s natípepřsůl
příprava - 5
vaření - 5
Kategorie Předkrm
Uvařila KateřinaŠlimarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account