polévka Okroška

Vytisknout recept
ideální do teplých letních dní
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1,5 okurky 600 g
  • 4 jarní cibulky 100 g
  • 100 g ředkviček
  • 3 lžíce čerstvého kopru 15 g
  • 2 celá uvařené vejce lze vynechat
  • 300 g uvařených brambor v celku
  • 100 g šunky
  • 200 ml vody
  • 200 ml kefíru
  • 1 špetka soli 3 g

Instrukce

  • Je to tak, nejsložitější je na celém receptu nechat uvařit brambory ve slupce. Poté je necháme vychladnout. Můžeme to urychlit jejich namočením do studené vody. Lépe se pak i loupou.
  • Mezitím si uvaříme vejce natvrdo (10 minut od bodu varu). Aby se vejce dobře loupala, dejte do vody lžíci octa. Napomůže tomu, že se slupka krásně odloupne a vy se s nimi nebudete muset tak mořit.
  • Do velké mísy nakrájíme na drobné kostičky okurku (nemusíme ji ani loupat), ředkvičky, vejce, brambory a jarní cibulku. Šunku také nakrájíme na kostičky.
  • Ve větší misce si promícháme vodu společně s kefírem a osolíme. Směs dáme k zelenině a šunce. Přidáme hrst čerstvého kopru a vše jemně promícháme.
4 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Zajímavá polévka. Bude jistě zdravá a dobrá.

  2. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    tak nevím, zda by mi chutnala okurková polévka, musela bych ji někde ochutnat 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account