Plněná velikonoční vejce

Vytisknout recept
Svátky jara máme za sebou. A přestože letos nedorazazili koledníci, malovala se v řadě rodin, hlavně tam kde jsou malé děti, vajíčka. Pokud jste neodhali jejich množství a hodně vám jich zbylo, nabízím recept na jejich zpracování zdravým a lehkým způsobem. Jde o velice rychlou a snadnou přípravu. Plněná velikonoční vajíčka nejen dobře vypadjí, ale i chutnají. Zkuste zase něco jiného.
 
Plněná velikonoční vejce
Ingredience
1 lžička Kysané smetany z Valašska
30 g másla
1 špetka soli
1 lžička hořčice plnotučné
100 g eidam sýra
1 špetka pepře mletého
1 špetka sladké papriky
6 vařených vajec natvrdo
 
Postup
Vejce rozřízneme napůl. Žloutky rozetřeme se sýrem, máslem, hořčicí a Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí. Ochutíme a vyšleháme do pěny. Touto směsí pak plníme bílky. Můžeme dozdobit zeleninou.
1lžička - Kysaná smetana z Valašska
30g - máslo
špetka - sůl
1lžička - hořčice plnotučná
100g - eidam sýr
špetka - mletý pepř
špetka - sladká paprika
6ks - Vařená vejce
příprava - 5 min.
vaření - 5.min.
Kategorie Chuťovka
Uvařila KateřinaGoroškov

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account