Pizza kapsa
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladce mleté
- 200 ml teplé vody
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 kávová lžička soli
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Instrukce
- Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouky promícháme se solí, přidáme kvásek a olivový olej. Promícháme a vyklopíme na pomoučený vál, kde těsto hněteme alespoň 5 minut. Přendáme do mísy, lehce poprášíme moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout zhruba 30 minut.
- Během kynutí si můžeme připravit náplň.
V Bille prodávají podobne
tak asi bychom to doma snědli, ale pro nás dva nemá smysl se s tím dělat….
Vypadá to hezky, pizzu nemusím, ale tohle by mi asi i chutnalo…
je to podobné jak jsme na naši pizzu zvyklí, jen vzhledově je to trošku jiné, lépe se to konzumuje a dá se vzít sebou na cestu ve studené variantě.