Pizza kapsa

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladce mleté
  • 200 ml teplé vody
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Instrukce

  • Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouky promícháme se solí, přidáme kvásek a olivový olej. Promícháme a vyklopíme na pomoučený vál, kde těsto hněteme alespoň 5 minut. Přendáme do mísy, lehce poprášíme moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout zhruba 30 minut.
  • Během kynutí si můžeme připravit náplň.
4 Komentářů
  1. KateřinaŠlimarová 2 roky ago

    V Bille prodávají podobne

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    tak asi bychom to doma snědli, ale pro nás dva nemá smysl se s tím dělat….

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Vypadá to hezky, pizzu nemusím, ale tohle by mi asi i chutnalo…

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      je to podobné jak jsme na naši pizzu zvyklí, jen vzhledově je to trošku jiné, lépe se to konzumuje a dá se vzít sebou na cestu ve studené variantě.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account