Piškotový korpus na dort
Ingredience
- 5 ks Vejce
- 10 lžíce Polohrubá mouka
- 7 lžíce Horká voda
- 2 lžíce Mléko
- 1 lžíce Olej
- 1 ks Kypřící prášek
- 8 ks Cukr
Instrukce
- Oddělíme žloutek od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou do pěny (vznikne tekutější pěna). Mouku prosejeme a přidáme kypřící prášek a pomalu vmícháváme do žloutků, přidáme olej a mléko (dle hustoty můžeme dát méně/více). Nakonec přidáme sníh z bílků, který opatrně a pomalu vmícháme.Nalejeme do vymaštěné dortové formy.Pečeme do zlatova. Přibližně na 170 °C a 30 min, ale záleží na typu trouby. A máme základ pro dort.