pilaf
Ingredience
- 500 g
- kuřecích prsou
- 600 ml
- drůbežího vývaru
- 400 g
- rýže
- 2
- velké cibule
- 1
- menší vanička cherry rajčátek
- 1
- hrst rozinek
- 2 lžíce
- másla
- 1 lžíce
- kari koření
- 1 lžíce
- koření čubrica
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Ve velké pánvi nebo širokém kastrolu rozehřejeme máslo, krátce na něm opražíme koření a ihned přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme ji, dokud nezměkne a hned poté přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, které necháme zatáhnout a opéct dozlatova.
- 2
- Maso s cibulí osolíme, zalijeme vývarem, přidáme rýži, rozinky, rajčata a vše spolu promícháme. Zmírníme plamen na naprosté minimum, přiklopíme a necháme dusit asi 25 minut, dokud není rýže měkká. Hotový pilaf ihned podáváme.
Krásně to vypadá. Moc dobré. S rozinkami je maso moc dobré.
Milujeme i pangasius na to nastrouhane jablicka, cibule a slanina, vlacne, chutne, vyborne….
to bude jistě dobrota, ovšem kuře s rozinkami jsem zatím neochutnala 🙂
Dneska mám avokádo s rozinky nebo brusinky….