Go Back
+ servings

pilaf

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g
  • kuřecích prsou
  • 600 ml
  • drůbežího vývaru
  • 400 g
  • rýže
  • 2
  • velké cibule
  • 1
  • menší vanička cherry rajčátek
  • 1
  • hrst rozinek
  • 2 lžíce
  • másla
  • 1 lžíce
  • kari koření
  • 1 lžíce
  • koření čubrica
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Ve velké pánvi nebo širokém kastrolu rozehřejeme máslo, krátce na něm opražíme koření a ihned přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme ji, dokud nezměkne a hned poté přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, které necháme zatáhnout a opéct dozlatova.
  • 2
  • Maso s cibulí osolíme, zalijeme vývarem, přidáme rýži, rozinky, rajčata a vše spolu promícháme. Zmírníme plamen na naprosté minimum, přiklopíme a necháme dusit asi 25 minut, dokud není rýže měkká. Hotový pilaf ihned podáváme.