Pikantní bulgur

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila SvatavaZacharová

Ingredience

  • 250 g Bulgur
  • 300 ml Voda
  • 6 ks Jarní cibulka s natí
  • 2 lžíce Řepkový olej
  • 2 hrnky Baby špenát
  • 3 ks Rajče
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 lžička Římský kmín mletý
  • Mletý zázvor
  • 1 lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 lžička Třtinový cukr
  • 1/2 lžička Kurkuma
  • Sůl
  • Čerstvé listy bazalky

Instrukce

  • Bulgur je celozrnná pšenice, připravuje se podobně jako kuskus nebo pohanka. V této úpravě je připravený se zeleninou a kořením.
    Důkladně propláchnutý bulgur zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme přibližně 15 minut. Poté hrnec s bulgurem odstavíme a necháme dojít pod pokličkou 5 až 10 minut.
    Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a jarní cibulky, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a špenát, osolíme, přidáme cukr, nakládaný pepř, pasírovaný česnek, okořeníme kurkumou, římským kmínem, mletým zázvorem. Podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme za občasného míchání tak dlouho, až se nám voda odpaří. Zeleninovou směs smícháme s bulgurem a ještě na chvíli přikryjeme pokličkou, aby se nám všechny chutě krásně propojily.
    Takto upravený bulgur při podávání ještě ozdobíme nakrájenými lístky bazalky. 
     
    [x] Další tipy na netradiční bezmasé pokrmy naleznete také na mých stránkách: www.svatavazacharova.cz 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account