Pikantní bulgur
Ingredience
- 250 g Bulgur
- 300 ml Voda
- 6 ks Jarní cibulka s natí
- 2 lžíce Řepkový olej
- 2 hrnky Baby špenát
- 3 ks Rajče
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžička Římský kmín mletý
- Mletý zázvor
- 1 lžička Nakládaný zelený pepř
- 1 lžička Třtinový cukr
- 1/2 lžička Kurkuma
- Sůl
- Čerstvé listy bazalky
Instrukce
- Bulgur je celozrnná pšenice, připravuje se podobně jako kuskus nebo pohanka. V této úpravě je připravený se zeleninou a kořením.Důkladně propláchnutý bulgur zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme přibližně 15 minut. Poté hrnec s bulgurem odstavíme a necháme dojít pod pokličkou 5 až 10 minut.Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a jarní cibulky, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a špenát, osolíme, přidáme cukr, nakládaný pepř, pasírovaný česnek, okořeníme kurkumou, římským kmínem, mletým zázvorem. Podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme za občasného míchání tak dlouho, až se nám voda odpaří. Zeleninovou směs smícháme s bulgurem a ještě na chvíli přikryjeme pokličkou, aby se nám všechny chutě krásně propojily.Takto upravený bulgur při podávání ještě ozdobíme nakrájenými lístky bazalky. [x] Další tipy na netradiční bezmasé pokrmy naleznete také na mých stránkách: www.svatavazacharova.cz