Bulgur je celozrnná pšenice, připravuje se podobně jako kuskus nebo pohanka. V této úpravě je připravený se zeleninou a kořením.Důkladně propláchnutý bulgur zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme přibližně 15 minut. Poté hrnec s bulgurem odstavíme a necháme dojít pod pokličkou 5 až 10 minut.Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a jarní cibulky, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a špenát, osolíme, přidáme cukr, nakládaný pepř, pasírovaný česnek, okořeníme kurkumou, římským kmínem, mletým zázvorem. Podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme za občasného míchání tak dlouho, až se nám voda odpaří. Zeleninovou směs smícháme s bulgurem a ještě na chvíli přikryjeme pokličkou, aby se nám všechny chutě krásně propojily.Takto upravený bulgur při podávání ještě ozdobíme nakrájenými lístky bazalky. [x] Další tipy na netradiční bezmasé pokrmy naleznete také na mých stránkách: www.svatavazacharova.cz