Perníčky od babičky
Ingredience
- 60 g Máslo
- 250 g Hladká mouka
- 60 g Moučkový cukr
- 1/2 sáčku Prášek do perníku
- 2 ks Vejce
- 2 lžíce Med
- 2 lžíce kakao Kakao holandského typu
- 30 g Čokoláda na vaření (nestrouhaná)
Instrukce
- 1. Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.2. Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.3. Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.