Pečené medové žebírka

Vytisknout recept
1) Žebírka si naporcujeme (já si je rozkrajela, tak že sem měla jedno žebro s masem tedy 4 ks.. aby se dříve upekly) 2) Marináda: Olej + med + sůl + vymačkana stává z jednoho citronu + cukr krystal 6 Lz+ pepř = vše smícháme a podle chuti dodáme med,citro,pepř.. 3) cibuli si na oleji  s máslem osmahneme v půlce přidáme cukr krystal (6/7 lžíce) a za stálého míchání přivedeme do zlatavé barvy.  4) Marinádu smícháme s karamelizovanou cibulkou . 5) Žebírka si dáme do zapékací mísy a polijeme marinadou promícháme a přiklopíme . 5) dáme péct na 150 °C cca 45 minut, poté vyndame a odkrijeme, žebírka potřeme marinadou a dáme péct (už odkrita), každý 20 minut po dobu cca 2 hodin vydáváme a potírame .. cca za tři hodiny máme maso měkké a hotové .. Přeji dobrou chuť.

1kg - Vepřové žebírka
100ml - Olej
8/9lžíce - Med
8/9lžíce - Sůl
1ks - Citrón
2/3špetka - Pepř
4ks - Cibule
50g - Máslo
12lžíce - Cukr krystal
příprava - 35 minut
vaření - Cca 3 hodiny
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Alena Kučerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account